Keratine

Wat is een keratine behandeling? Keratine is een eiwit dat voorkomt in het menselijk lichaam, bijvoorbeeld in de huid, nagels en haren. Keratine is dus een lichaamseigen stof. Door al het stijlen, en verfen van het haar, wordt de keratine in ons haar afgebroken. Met een keratine behandeling brengen we deze tijdelijk terug. Bij een keratine behandeling wordt er een hoge concentratie keratine in je haar geperst. De keratine dringt door tot in de kern van het haar, waardoor het effect maximaal is.
Wat zijn de resultaten van een behandeling? Door de keratine behandeling wordt het haar soepel, glanzend, sterker, gezond en stijl! Dit is zelfs het geval bij mensen die pluizig haar hebben. Het resultaat van een behandeling is circa 3 maanden zichtbaar, daarna is de meeste keratine verdwenen en zal er een nieuwe behandeling moeten plaatsvinden. De duur van het resultaat is ondermeer afhankelijk van het type haar dat u heeft. Mensen met dik, sterk en krullend haar zullen eerder een nieuwe behandeling moeten ondergaan dan mensen met futlozer en minder krullend haar. De duur van het resultaat is ook afhankelijk van hoe vaak je, je haren wast en of je wel de juiste shampoo en conditioner gebruikt.  Hoe lang duurt een behandeling? Een keratine behandeling duurt ongeveer tussen de 2 tot 3 uur. Voor een behandeling adviseren wij eerst een consult gesprek.

Wij Werken Met Keratherapy!

Makkelijker handelbaar, pluisvrij haar - circa 3-4 maanden De Pure Renewal is de vertrouwde keratine formule van Keratherapy. Deze behandeling is alleen te verkrijgen in professionele Keratherapy salon en geeft circa 3- 4 maanden glanzender, pluisvrij en makkelijker handelbaar haar.

resultaat

De Pure Renewal behandeling geeft maandenlang (circa 3-4 maanden) makkelijker handelbaar, glanzender, pluisvrij haar en afhankelijk van uw wens kunnen uw krullen/ slagen getemd (gladder, maar niet volledig steil) worden of behouden. De behandeling duurt, afhankelijk van de lengte en hoeveelheid haar, circa 2 - 3 uur.

behandeling

De behandeling begint met het wassen van het haar met de Pre Treatment, Clean Start Shampoo. Deze shampoo verwijdert het residu van eventuele styling producten en zorgt dat de haarschubben worden geopend, zodat de keratine goed kan worden opgenomen.

Daarna wordt de keratine op droog (of bijna droog) haar aangebracht. Dit gebeurt passe voor passe, zodat de keratine goed in al het haar kan trekken. Afhankelijk van uw haartype en wensen, moet de keratine daarna intrekken. Houd rekening met circa 45-60 minuten intrektijd. Wanneer de keratine voldoende is ingetrokken, wordt het haar kort gespoeld, maar nog niet gewassen. Hierna wordt het haar volledig droog geföhnd (niet te warm). Na het föhnen wordt het haar passe voor passe volledig glad getangd. Hierna is de behandeling in principe klaar. Indien u dat wenst, kunt u uw haar direct wassen en naar eigen wens in model brengen, maar wij raden aan om minimaal 24 uur te wachten.

belangrijke informatie

Wanneer u een keratinebehandeling overweegt, is het belangrijk te bedenken dat een keratinebehandeling van Keratherapy geen straightening behandeling is. Keratherapy werkt in Europa met 100% formaldehyde-vrije formules en deze formules verbreken niet de zwavelbruggen in het haar. Het haar wordt dus niet volledig steil, maar afhankelijk van uw haartype en het type behandeling worden uw krullen/ slagen ‘getemd’ en uw haar wordt glanzender, pluisvrij en makkelijker handelbaar. De resultaten van de behandeling hoeven dus ook niet uit te groeien, maar de keratine slijt uit het haar door regelmatig wassen en stylen.

Heeft u eerder een keratinebehandeling gehad, bespreek dit dan met uw kapper. Eerdere behandelingen kunnen namelijk van invloed zijn op het resultaat. Dit geldt ook voor medicijngebruik, een (recente) zwangerschap of bijvoorbeeld een speciaal dieet. Al deze zaken kunnen van invloed zijn op de conditie van het haar en het resultaat van de behandeling.

 

Wat kost de behandeling?

Een Keratherapy keratinebehandeling duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur en kost tussen de € 225 – € 300, afhankelijk van haarlengte, haardichtheid en de finishing van het haar.

De behandeling is inclusief knippen en inclusief de aftercare producten t.w.v. €55.